Oldal kiválasztása
Nem csak a név kötelez. Az email címed is árulkodik! De mmilyen email címet érdemes használni és milyet nem? 

mail

Ezeket NE!

satan666@     |     kacssaszarny@     |     pussycat01@     |     nyuszikah@

Az egyik leggyakrabban megadott elérhetőség szinte minden vállalkozó esetében az e-mail cím. Ez is építheti vagy éppen rombolhatja a márkádat, vállalkozásodat.

Ilyen nincs is – mondhatnád…

Pedig van. A saját hírlevél feliratkozóim között évek óta újra és újra felbukkannak a jóindulattal is érdekesnek nevezhető email címek, amelyek mögött néha magánszemély, máskor – hiszed vagy sem – létező és működő vállalkozás áll.

Mi a baj ezekkel?

Ha neked tetszik és magánlevelezésre használod, szíved joga. Ha egy ismerősömnek szivecske@ címre küldök levelet, azzal nekem sincs problémám. Különösen, ha ismerem. 

A gond akkor kezdődik, ha a fenti címekhez hasonló email címet nyilvánosan használsz az üzleti célú blogodban, weboldaladon, webshopon. Kivétel ezalól, ha pl. éttermed van és pekingikacsa13@ a címed, utalva az étteremre és a kerületre benne ÉS megfelelően kommunikálod is az összefüggést.

Ha még nincs saját domain-ed…

Ebben az esetben válassz egy  megbízható levelező rendszert (pl. gmail), hozz létre egy fiókot, amit csak a munkára használsz és annak az elején használd a saját, céged vagy márkanevedet. 

Ezt egyébként érdemes együtt használni a saját domain-es címeddel, ugyanis számos esetgen a Google alkalmazásokhoz gmail.com-os cím kell. Ha nagyon akarod, az üzleti levelezésedet is bonyolíthatod a Google segítségével, van erre opciója.   címek

Ha nincs márkaneved

Használd a saját nevedet az email címedben. nyuszikah38338@ helyett a kiss.piroska@ sokkal jobban mutat majd a névkártyán és mást is sugall rólad.

Saját domain címek

Minden tárhelyen lehet létrehozni email címeket, többet is. Az, hogy mennyit, az többynire a tárhely előfizetésedtől függ illetve a szolgáltató csomagjaitól. Általában min.1-2 címmel kell tevezni, egy a sajátneved@sajátdomained.hu, a másik a kapcsolat@ vagy márkanév@ kezdetű cím. Később lehet több is. Eleinte saját neveddel vagy márkanévvel célszerű indulni. 

Sőt! Ha smtp segítségével a céges leveleidet beirányíthatod a gmail fiókodba és onnan a saját szervereden keresztül eg is tudod válaszolni.  

Pofonegyszerű, ugye?