Oldal kiválasztása
Amikor elhatározod, hogy vállalkozásunkkal az online térben is meg akarunk jelenni, az első lépés a domain név kiválasztása lesz. De hogyan válassz jó domain nevet?

A legegyszerűbbnek tűnő lépés, hogy a cégnév legyen maga a domain név.

Csábító, az igaz! De vajon jó döntés? A Google szempontjából nem igazán… Hacsak nem sikerült olyan ügyesen cégnevet találni, amiben maga a szolgáltatás megnevezése is szerepel.

Sokkal szerencsésebb magát a termék, szolgáltatás megnevezését használni domain nevünkben. Könnyebb beállítani a kulcsszavakat, lényegesen Google-barátabb lesz a domain nevünk. Ráadásul az emberek a keresőbe sosem a KisPista Kft-t írják, hanem ilyesmit, hogy “duguláselhárítás Pécs”.

De mi van, ha már foglalt az a domain név, ami termékedre, szolgáltatásodra utal?

Könnyen előfordulhat, hiszen Magyarországon összesen 684.645 bejegyzett domain (2016-04-01) név van használatban.(Internet Szolgáltatók Tanácsa, www.nic.hu, 2016. április 1-jei adat.)

De ne ess kétségbe! Használj valami olyan elő-, vagy utótagot, ami Rád, a cégedre, vállalkozásodra utal. Például ha kozmetikumokat árulsz, akkor valószínűleg a kozmetikum.hu foglalt lesz. De a kozmetikum365.hu már szabd lehet, így a mottódat is könnyebb lesz megfogalmazni: “Kozmetikumok az év minden napjára!”.Te hogyan választottál domain nevet?

Köszönjük a tippeket a gs-design.hu-nak.