Oldal kiválasztása
Egyre több ügyfelem játszik el a gondolattal, hogy könyvet ír abból, ami tapasztalatot évek-évtizedek alatt összeszedett. Te írnál könyvet a saját szakmai tudásodból?

 

Milyen előnyei lehetnek, ha írsz egy könyvet?

Például

  • ismertségre tehetsz szert,
  • épíheted vele szakmai és személyes márkádat,
  • folyamatos bevételt jelenthet Neked.

És ha a könyvet korainak érzed?

Írj rövidebb tartalmat, csinálj eleinte ingyenes e-book-ot vagy mini sorozatokat. Később ezeket kiegészítve összeállíthatsz belőle egy könyvet.

Hogyan adhatod ki?

– Kereshetsz kiadót hozzá, akik a teljes háttérmunkát, költséget átvállalják, cserébe egy elég alacsony jutalékra számíthatsz az eladásokból.
– Kiadhatod magánkiadásban (self-publishing), ekkor sokkal több munkád lesz benne és finanszíroznod is kell a költségeket, de sokkal magasabb jutalékot tudsz eltennni a példányonkénti eladások után.

Miről írj?

  • Olyan témát válassz, amit ismersz és szívesen foglalkozol vele.
  • Figyeld meg, mire fogékonyak a mostani olvasóid,kezdd el építeni náluk a témát.
  • Ha szakértője vagy egy adott témának, akkor abból állítsd össze a tartalmat.
  • Hasznos információkkal szolgálj, ha szakmai az anyag vagy szórakoztass, ha regény.

 

Témaötletek

Gyógyszerész írhat a mellékhatásokról, ésszerű gyógyszerhasználatról, házipatika összeállításáról.

Nyelvtanár írhat a tankönyvet tanároknak vagy diákoknak, szószedetet, de akár útikönyvet is, amely “mellesleg” az adott látnivalókon keresztül a nyelvet is tanítja.

Autókereskedő írhat kézikönyvet az autó karbantartásáról (élettartam növelés), akár naptárszerűen, mikor mit érdemes ellenőrizni, átnézni, feltölteni, téliesíteni…

Egy művész összeállíthat egy albumot, mellé néhány gondolattal, pl. téli tartalom esetén Lélekmelengető gondolatok képekkel. A képeket akár kivehetővé is teheti, évszakonként váltogathatom a falon a dekorációt. (kiegészítő terméknek ajánljon képkeretet…)

A blogger szedje össze blogja tartalmát, illusztrálja, tegyen bele különleges sztorikat kiegészítésük és adja el úgy, amit eddig ingyen olvastak.

Közösségi média témakörben is lehet nagyon jó szakmai könyveket írni, kis kézikönyveket (füzetek) tudnék elképzelni, 100 oldal maximum, kis méretben, csekklistákkal, a kezdő vállalkozóknak.

A kézműves csináljon DIY könyvet sok-sok fotóval. Ne minden termékéről, hanem néhányról csak. De készülhet Karácsonyi Kézműves DIY kézikönyv, ami segít abban, hgy fakezűek is szép ajándékot készítsenek szeretteiknek. (alapanyag a kézművesnél legyen rendelhető!)

 

Tehát a kérdés: Írnál könyvet? Miről?