Oldal kiválasztása
Van egy tanács, amit sok gyerek megkap, nagyon utálják. Egészen addig, amíg rá nem jönnek, hogy működik! És ez nem varázslat, bármilyen életkorban bevethető – mutatom.

Gyerekkoromban kaptam egy remek tanácsot Apukámtól, amikor úszni tanultam. Szerettem úszni, de a kitartásommal voltak gondok, hamar kimerültem. Egyik nap arra panaszkodtam, hogy nem bírom végigúszni (keresztbe) a medencét, mert elfáradok és leteszem a lábam. Apukám azt mondta:

Mindig csinálj meg még egyet. 

Csak még egyet. 

A lehető legjobb tanácsot adta akkor. Később futás közben is ezt követtem. Rövidtávfutó vagyok, ezért a sok kilométeres testnevelés órai futás számomra maga volt a megtestesült rémálom. Így aztán csak kicsiket futottam. Csak még a következő fáig. Na, még a villanyoszlopig. A sarokig még kibírom. Aztán a végén lefutottam a távot. Könnyű volt? Nem. Megérte? Igen. Egyrészt megtanultam, hogy rövid, belátható távokban gondolkodjak, másrészt kitartásra tanított – és nem csupán sportban. Neked hol van a következő fa/villanyoszlop/kerítés vége, ameddig még elfutsz?