Oldal kiválasztása
Mintha mindig mindenki sietne. Sietünk szilveszterezni, elfelejteni az óévet, aztán sietünk fogadalmakat tenni, hátha ettől lesz boldog az új év és nem attól, ami és aki boldoggá tehetné.

  Ahogy elmúlt a karácsony az internet tele lett

– évvégi jókívánságokkal, – szerencséről és mámoros berúgásról szóló rigmusokkal, – BUÉK képekkel, – petárdaellenes állatképekkel, – fogadalomtételre buzdító és attól óvó intelmekkel.

Mindig rohanunk. Gyorsan zárd le az évet és fuss bulizni. Gyorsan fogadj meg valamit, aztán egész évben egyen a fene azért, mert el sem kezded, nemhogy befejezted volna a fogadalmadat. Az óév búcsúztatása valóban a számvetésé és lezárásé volt (szerencsés esetben), most pedig az új évi tervekről, lehetőségekről lenne érdemes szót ejteni. Átpörgeted a naptáradat, belegondolsz 1-2 eseménybe, ünnepbe, végiggondolod kikkel volt konfliktusod és feloldozod magad.Ha eddig még nem tetted meg, most, amikor az újévi csendességben a gyerekek a mese hangjaira alszanak ájultan a kanapén, a párod egy tea mellett ül csendesen, a kutya sem kívánkozik ki (hideg van, na) – akkor TE fogsz egy forró kávét és elgondolkodhatsz.

Döntésekről, célokról, lehetőségekről.

Eldöntheted, hogy kihozod magadból azt, amit tudsz, az új évben is. Világosabbá teheted a célodat és átgondolhatod, milyen lehetőségeid, segítőid lehetnek ebben. Észrevetted? Nem fogadalmakról beszélek. Hajlamosak vagyunk eltúlzott ígéreteket és fogadkozásokat tenni, amik be nem teljesítésétől aztán jövő szilveszterig frusztrált leszel (de márciusig tuti). Tudod mire érdemes így év elején koncentrálni? Az eddig elér eredményekre és azokra a dolgokra, amik

1) beleférnek az idei évbe, 2) reálisak, 3) közelebb visznek a céljaidhoz.

A szilveszter nem zárja be a múltat mögötted. Nem veszi le rólad a terheidet, sikereidet, feladataidat, csupán lehetőséget kínál arra, hogy elszámolj néhány dologgal és egy lépést tegyél előre az álmaidért. Az új évben is mindennek meg lesz a maga helye és ideje, aszerint, ahogyan haladsz előre a céljaid felé, mert mindennek megvan a maga ideje és helye az életedben.

Neked minek lesz ebben az évben rendelt ideje?