Oldal kiválasztása
Hajmeresztő kérdéseket is gyakran hallanak HR szakemberek egy-egy álláshirdetés esetén, hiszen a jelentkezők ne csak kreatívak, de sokszor egészen meglepőek is. Az alábbiakban linken Kiss Krisztina, az Eastjob Személyzeti Tanácsadó vezetője válaszolt egy megyei híroldal olvasói kérdéseire.

Kérdés: Pályakezdő vagyok. Van szakképzettségem, de nincs szakmai tapasztalatom. Mindenütt azt kérik. Hogyan tudom úgy megírni az önéletrajzom, így, hogy ne utasítsanak el rögtön?

Válasz – Kiss Krisztina, Eastjob: Az önéletrajzban mindig a valós tényeket kell leírni, érdemes az önéletrajz mellé egy kísérőlevelet írni, amelyben leírjuk a motivációt és a képességeinket, ami miatt pályázzuk az adott állást. Vannak olyan munkakörök, melyek kifejezetten pályakezdőket keresnek, érdemes azokra fókuszálni.

Kérdés: A legtöbb pályázatban tárgyalóképes nyelvtudást kérnek. Nekem nincs nyelvvizsgám, de az angolt alapszinten értem és beszélem. Megpályázhatok így egy angol nyelvtudást igénylő álláshelyet?

Válasz – Kiss Krisztina, Eastjob: Amennyiben képes egy angol nyelvű interjúra, akkor mindenképpen érdemes megpályázni az állást, mert nem az a lényeg, hogy milyen papír van róla, hanem az, hogy tud-e beszélni folyamatosan egy adott témáról és tud-e választ adni a kérdésekre angolul.

Kérdés: Már több, mint egy hónapja beadtam a jelentkezésem legalább harminc álláshirdetésre is. Eddig összesen két helyről válaszoltak vissza. Az egyik elutasító volt, a másik helyen türelmem és megértésem kérték, amíg a sok önéletrajzot feldolgozzák, ami befutott. Normális dolog, hogy ilyen kevés válasz érkezett? Fel lehet ilyenkor hívni a hirdetőt? …

A többi kérdéshez és válaszhoz kattints át és olvasd el az eredeti cikket teljes hosszában a BOON oldalán.