Oldal kiválasztása

Miért nem látják mások azt, amit te? Miért nem veszik észre azt, amit te igen? Miért ne értik, amit mondasz? Ismerős gondolatok? Mintha tolmácsra volna szükséged, hogy a régi barátokkal beszélgetni tudj. Mutatom, mi az oka.

Amikor valami új dologba kezdesz és szeretnél kilépni a hétköznapi mókuskerékből, hirtelen másként állnak veled az emberek.
Előfordulhat, hogy tényleg olyan lesz, mintha más csatornán beszélnétek – leginkább EL egymás mellett.
Ez családon belül okoz leginkább nehézségeket.Sokszor az a gond, hogy azok, akik “követelik”, hogy 
“Tessék elmenni rendes munkahelyre, mert milyen dolog az már, hogy te azt csinálod és csak azt, amit szeretsz csinálni?!” 

ők saját kudarcaikat látják viszont, saját nehézségeiket. 

Te kiléptél egy olyan keretből, amiből ők nem tudnak vagy nem mernek, vagy éppen nem is tudták, hogy kiléphetnének. Ők azt a világot ismerik és az, amiben te vagy, idegen nekik és félelmetes. 

Egyrészt örülj, mert ha ez a jelenség előáll, akkor igenis elkezdtél kilógni a nyájból.Másrészt acélozd meg lelkedet és szokj le arról, hogy mindenkinek magyarázz, magyarázkodj, hogyamit csinálsz, az jó, hasznos, sikeres, mert NEM FOGJÁK ÉRTENI.

Miért nem értik?

Azért, mert a másik adást nézik.

Azért, mert

  • az átlag gondolkodás szerint a munka az munka, nem szeretni kell, hanem elvégezni, aztán lehet menni tévézni, sörözni, strandolni…
  • jogod van a kényelmes élethez, és jár neked a drága holmi, amit simán elérhetsz akár hitelekből is, aztán fotelből törleszthetsz.
  • a főnök szemét kizsigerelő, mert vállalkozó, mert később kel mint te, nem áll oda a hegesztő mellé, mint te, mégis többet keres, jobb autója van és nagyobb háza.
  • akkor vagy tagja a nyájnak, ha utálod a munkahelyedet, szidod a politikát, a főnököt, másokat hibáztatsz…

Te viszont már elkapcsoltál az ÁTLAG1 csatornáról a VIP1 csatornára és bizony látod, hogy ha álom életet akarsz, akkor

  • kényelmetlen dolgokat kell megtenned néha,
  • azt csinálod amit szeretsz, meg egy rakás olyat is, amit nem szeretsz, mert adóbevallást kell csinálni, tervezni, vészhelyzetet elhárítani, kirúgni a munkaerőt/alvállalkozót…
  • kintlévőséget kezelni,
  • konfrontálódni,
  • elviselni azt, amikor valaki szerint normális munkahelyre kellene már menned dolgozni…

Aki nem vállalkozik, vagy nem azt csinálja, amit szeret, sosem fogja elfogadni, hogy abból is megélhet valaki, ha azt csinálja, amit szeret.

Tudod miért?

Azért, mert akkor szembe kellene néznie azzal, hogy Ő esetleg éppen nem azt csinálja, amit szeret, és emiatt nyomorultul érzi magát. Ez nem baj. Csak tudd, hogy ezért mondja, amit mond és lépj tovább.

Azért, mert nem érti, amit csinálsz. Távol áll tőle a virtuális világ, a vállalkozás, bármi egyéb. Ne bántsd érte. Ha megérik rá, megismeri. Ne magyarázd túl, ne akard meggyőzni. Lépj tovább.

Azért, mert fél. Fél attól, hogy kicsike lesz a nyugdíja, hogy kirúgja másnap a főnök, hogy elveszíti a hitelekkel terhelt házát, míg rajtad azt látja, te nem félsz. Fél és nem tudja, mit, hogyan csinálhatna másként. Ha látja, hogy neked megy, egyszer talán majd már nem akar annyira félni, de addig is lépj tovább.

Most talán Te is éppen félsz, vagy rájöttél, hogy az ÁTLAG1-et nézed. Talán tele vagy kérdőjelekkel, talán nemszeretem munkád van. Amikor valaki olyat csinál, amit szeretsz, kérdezd meg tőle, hogyan csinálhatnád te is azt, amit szeretsz? Aztán nyisd ki a füled és figyelj, mert hidd el, válaszolni fog…

Azt csinálod, amit szeretsz?

Akkor egyszerűen csak fogadd el, hogy te az ismerőseidnek akkor is Pistike, Esztike, Julika, Ferike maradsz, és nem a HŰDENAGY KFT. tulaja és hiába nyaralsz évente 3x, hiába van szuper autód és imádod, amit csinálsz, akkor is azt fogják mondani: jó, de mikor lesz már egy rendes állásod…

És akkor egyet tehetsz: mosolyogj boldogan és lépj tovább.