Oldal kiválasztása
Hogyan tudnál több bevételt kihozni a vállalkozásodból? Ötletek, amelyekkel több csatornán érkezhet a bevételed és áthidalhatod a holt időszakokat.

Vállalkozóként másként kell gondolkodnod a pénzről. Nem havi fizetést fogsz kezelni, hanem éves/szezonális/időszakos/stb… bevételeket. Ekkor szembesülsz azzal, hogy hullámzó a bevételed, egyik hónapban dőlnek a megrendelések, másik hónapban viszont a tetemes reklámköltségellenére is csak alig-alig csordogál a pénz.

Ez lehet pl. webshop, DIY csomag, de csinálhat egy önálló új ágat és értékesíthet más kézműveseknek pl. alapanyagokat. Vagy indíthat egy teljesen más témájú tevékenységet. Ennek az az előnye, hogy

Hogyan legyen tervezhetőbb a bevételed?

 • Legyen többféle árkategóriájú terméked. Az olcsótól az exkluzív ajánlatig legyen meg a kínálatod (termékpiramis).
 • Folyamatosan építs ki új bevételi forrásokat, vagyis fejlessz új terméket.
 • Vizsgáld meg a célpiacodat, mire lennének fogékonyak a holtidőszakban és időben kezdd el hirdetni (uborkaszezon-termékek).

Instant bevételnövelő tippek:

 1. Ha szolgáltatásod van, mellette indíthatsz webáruházat és forgalmazhatsz a szolgáltatásod kiegészítőjeként termékeket vagy saját termékeket. pl. life coach-nak stresszmentesítő naptár minden hétre egy relax tippel; fitnessz edzőként izomlazító krémet, stb.
 2. Részt vehetsz affiliate programban. Ez egy (mellesleg Magyarországon erősen alulértékelt) ajánlásos rendszer, aminek az a lényege, hogy a területedhez kapcsolódó egyéb terméket ajánlasz (link vagy hirdetés vagy cikk, stb formájában) és a vásárlások után kapsz pénzt (helyenként a kattintások után). Előnye, hogy nem kell saját termékkel bajlódnod.
 3. Csinálhatsz egy affiliate programot. Vagyis ha van egy jó terméked vagy szolgáltatásod, amit mások ajánlanak, fizethetsz nekik a tőlük érkező vevők vásárlása után.
 4. DIY csomagokat is kitalálhatsz. Ha pl. naptárat gyártasz, akkor a standard naptárak mellett összerakhatsz egy csomagot (füzet+tollak+matricák…), amivel a saját bullet journal-ját csinálhatja meg a vevő.
 5. Összeállíthatsz alapanyag csomagokat, szintén DIY termékhez. Kézi készítésű babákat árulsz? Találd ki az egyszerűsített verzióját és csomagold egybe az anyagokat hozzá. Vagy készíts nyomtatható készleteket és viruális termékként add el.
 6. Készíthetsz DIY tanfolyamokat, videókat, tanfolyamot, workshop-ot online.
 7. Kihozhatsz egy szezonális ajánlatot, összefogva egy másik vállalkozással, pl. nyelvtanár és utazási iroda.
 8. Közvetíthetsz szakembereket, akik a termékedhez kapcsolódó szerelést, összeállítást elvégzik. pl. bútorbolt közvetíthet/ajánlhat szakembereket, akik felszerelik a polcot, amit tőle vettek.
 9. Ingatlanosként az új tulajdonosoknak takarítónőt, kertészt, közeli pizzafutárt ajánlhatsz.
 • Kiadhatod az üzlethelyiséged egy részét (kihasználatlant) más vállalkozásnak.

 

Nos, melyik mozgatta meg a fantáziádat?

Írd meg hozzászólásban!