Oldal kiválasztása

Fel kellene fúrni már a polcot, kicserélni a kilincset, megjavítani a csapot… Van, ahol ez nem jelent problémát. De vannak háztartások, ahol nincs idő vagy szakmai tudás ahhoz, hogy ezeket elvégezze a tulajdonos.
Mi a megoldás? Szakit hívni, aki majd valamikor ki is jön, majd valamikor meg is csinálja. A másik lehetőség a bérelhető férfikéz, amiről Várhelyi Ágnes mesél.

Női Kurázsi: Hogyan indult a történetetek? Várhelyi Ágnes: Az első megrendelések kisebb javításokról szóltak, az első egy csöpögő csap megjavítása volt, ma már nem csak házon belüli munkákat vállalunk, hanem kerti feladataink is vannak. Az ötlet megálmodásakor azokra a nőkre koncentráltam, akik tényleg egy szöget se tudnak a falba verni, segítségük nincs, munka viszont lenne. Annál is inkább, mert sok olyan ismerősömmel beszélgettünk erről, akiknek ez tényleg gondot jelentett. De vevőink között aztán megjelentek a felső vezetőként dolgozó férfiak, akiknek viszont ideje nincs ezeket megoldani. Magánházakhoz is megyünk, de rengeteg irodaházban is dolgozunk, ahol például mágnestáblát, polcot, szekrényt kell felszerelni, de hostelben bútoráthelyezéseket is végzünk.

NK: Hányan dolgoztok? VÁ: Két olyan kollégánk van, akik a kisebb feladatokat végzik, illetve a vizes, villanyszerelős, klímaszereléses munkákra szakemberink vannak. Velük jellemzően tizenéve fennálló munkakapcsolatunk van a társasházkezelő vállalkozásunknak köszönhetően. Ők így tesztelt, megbízhatóbb partnerek. NK: Minden munkát elvállaltok? VÁ: Nem. Csak egy példa, amikor szúnyoghálót kellett volna leszerelni a tapadócsíkkal együtt az ablakról, mégpedig sérülésmentesen. Csahogy ezt mi roncsolás nélkül – mivel erősen ráégett – nem tudtuk volna leszedni, ezért nem vállaltuk. Mérlegelünk és nagyon körültekintőek vagyunk a szolgáltatás minőségének megőrzése érdekében. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a visszajelzések az ügyfeleink részéről nagyon jók; pontosak, precízek a kollégáim, elégedettek az ügyfeleink. NK: Társasházkezelés és ház körüli javítások. Mennyire jellemző a két szakmára a női vezetők jelenléte? VÁ: A társasházkezelésben nagyon sok a vállalkozónő, a barkácsolás területén ez jóval kevesebb, nálunk is meglepetést okoz sokszor, hogy én veszem fel a telefont, mert férfire számítanak. NK: Mennyire gyorsan nőtt fel a vállalkozásod? VÁ: Szinte minden szál nálam fut össze, bár ma már virtuális asszisztens intézi a levelezések nagy részét. NK: Tudsz barkácsolni? VÁ: Igen. Bár sokmindent nem tudok megcsinálni, de szeretek otthon magam megcsinálni, ami tudok. Testhezálló vállalkozást indítottam, nem? (nevet) NK: Hogyan látod a jövőt? VÁ: Azt látom, hogy szükség is van a szolgáltatásunkra, szeretnénk bővíteni a szolgáltatási palettát és területileg is tervezünk terjeszkedni. NK: Ha most jönne egy jótündér, mit kívánnál? VÁ: Még annyi munkát, hogy 4-5 új embert tudjuk rendszeresen foglalkoztatni, tudjunk bővülni. Mind a magánházak mind a céges megrendelések területén igen jók a referenciáink és az ügyfélkörünk is. Párhuzamosan mindkét – mondjuk így – ágazatot – szeretném fejleszteni.

NK: Sokszor egy-egy szakember hetekre előre be van táblázva. Ti mennyire reagáltok gyorsan? VÁ: Ha pontosan tudjuk pl. milyen típusú polcot vagy csapot kellene felszerelni és hová, akkor tudunk mondani óradíj alapján egy árat akár telefonban is, és azonnal egyeztetünk, de előfordult már, hogy email-en küldtek fotót a tárgyról, így pontos ajánlatot tudtunk adni. Egyébként a helyszínen megnézik a kollégák mi a feladat, megmondják, hogyan tudják megoldani és ha a megrendelőnek ez megfelel, meg is csinálják. Ideális esetben 2-3 napon belül tudunk menni, de ha speciálisan csak est jó például a megrendelőnek, akkor akár 5-6 nap is eltelhet, de semmiképpen sem hetek. Karácsony környéke és a tavasz zsúfolt, ilyenkor hosszabb a kiszállási idő is. A pontosságra viszont kiemelt figyelmet fordítunk, ha forgalom miatt késnek a munkatársaink azonnal telefonálunk. NK: Hol lehet érdeklődni, elérni titeket? VÁ: A férfikéz.hu oldalon – így ékezetesen – minden információt megtalálhat, akinek segítségre van szüksége.